زمین شناسی

شناخت زمین و افرینش هستی

زمین شناسی

شناخت زمین و افرینش هستی

زمین شناسی

زین پیش شاعران ثنا خوان که چشمشان در سعد ونحس طالع و سیر ستاره بود، بس نکته های نغز و سخن های پرنگار گفتند در ستایش این گنبد کبود ، اما زمین که بیش از هرچیز درجهان شایسته ستایش و تکریم آدمی است گمنام و ناشناخته و بی سپاس ماند.
(( بیایید قدر زمین را بیش از اینها بدانیم))

این وبلاگ توسط یاسر خوزم ایجاد گردیده وهدف ازآن ارائه مطالبی درمورد زمین شناسی وبخشهای مختلف این علم به دانش اموزن و علاقمندان به زمین شناسی می باشد.به امید آنکه تلاشهای اینجانب مثمر ثمر باشد.

پدیده ای به نام دازینگ

جمعه, ۸ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۲۲ ب.ظ

پدیده دازینگ ؛ از شبه علم و مهارتی صرفاً تجربی تا واقعیتی کاملاً علمی


مسئله آب در همه ادوار جزو داغ ترین مباحث روز دنیا بوده ، هست و خواهد بود . همیشه عناوینی همچون “جنگ آب در راه است” و یا “بحران آب” لرزه به تن می اندازد .امروزه با توجه به کمبود و یا فقدان منابع آب شیرین ، یافتن آب در هر نوع و حالت آن ( جامد ، مایع و گاز ) از اهمیتی فراتر از تصور برخوردار شده است .

آب های زیرزمینی به آب هایی گفته می شود که در لایه های اشباع زیر زمین ذخیره و متمرکز شده اند .  گاهی صدها سال به طول می انجامد تا یک مخزن زیرزمینی بوجود آید و به همین جهت در بیشتر موارد ، سال ها و یا حتی قرن ها قبل از مصرف دست نخورده باقی می مانند . در واقع آب های زیرزمینی مخازن طبیعی هستند که بدون سرمایه گذاری و پالایش ، قابل مصرف اند و از آنجایی که تبخیر نمی شوند لذا منابع مطمئن تری نسبت به منابع آب های سطحی هستند . این آب ها تنها ۴% آب های فعال در چرخه را تشکیل می دهند ولی با این وجود ۹۰% آب آشامیدنی کل جهان را تامین می کنند و ۵۰% از ساکنین روی زمین متکی به این آب ها هستند .

حال که از اهمیت آب های زیرزمینی مطلع شدید ، قابل درک است که برای یافتن این آب ها نیز رقابتی در حال شکل گیری باشد . پدیده دازینگ (dowsing phenomenon ) یکی از عجیب ترین و بحث برانگیزترین روش های یافتن هر گونه ماده معدنی ( آب های معدنی ، سنگ های قیمتی ، نفت و … ) است و از آنجایی که در این پروسه از هیچ نوع تجهیزات علمی استفاده نمی شود برخی بر این بارو هستند افرادی که قادر به دازینگ کردن می باشند ( آنها را دازر می نامند ) ، اگر نخواهیم لفظ ویژگی خارق العاده را به آنها نسبت دهیم  ، دارای مهارتی صرفاً تجربی هستند که همین موضوع بر شبه علم  ( semi-science ) بودن این پدیده دامن می زند .

ظهور پدیده دازینگ به آلمان دوره رنسانس بر می گردد زمانی که تب جست و جوی فلزات و اشیای گرانبها بسیار داغ بود . ولی در آلمان آن روزها دازینگ عملی خرافی و شیطانی تلقی می شد زیرا عده ای معتقد بودند که نیروهای شیطانی چوب را به حرکت وا می دارد .  اما این کشاورزان و گله داران آمریکایی ها بودند در قرن ۱۹ و ۲۰ که برای اولین بار از دازینگ  برای یافتن آب و علوفه استفاده کردند . با اینکه هیچ گاه علمی بودن این روش اثبات نشد ولی هنوز هم بسیاری از کشاورزان اروپایی و آمریکایی از این روش برای تعیین محل آب بهره می برند و هیچ روشی را دقیق تر از دازینگ نمی دانند .

انواع دازینگ

روش دازینگ در طول تاریخ به چندین شکل مورد استفاده قرار گرفته است . در سنتی ترین ورژن ، به یک چوب Y شکل نیازمندیم که باید آن را از  درخت جدا کنیم . دازر های اروپایی معمولا از چوب درخت هلو ، فندق و بید استفاده می کنند . به این صورت که دو شاخه چوب Y شکل را در دو دست می گیرند و قسمت دم مانند آن را به سمت جلو و سپس به آهستگی شروع به راه رفتن می کنند ، ناگهان سمت دم مانند به سمت زمین کشیده می شود و در این لحظه دازر می ایستد و این بدین معناست که در این قسمت آب زیرزمینی وجود دارد .  به این روش ، ترکه چوبی می گویند.

در روش بعدی که به ترکه فلزی معروف است ، به دو ترکه یا میله فلزی L مانند نیاز داریم . به طوریکه قسمت کوتاه L در دست و قسمت بلندتر به سمت بالا باشند . در این روش هم دازر شروع به راه رفتن می کند و در نقطه ای که آب زیرزمینی موجود باشد ، دو میله به یکدیگر نزدیک می شوند و ترکه شکل X به خود می گیرند . در حالت دیگری از روش دازینگ می توان از یک پاندول کریستالی ، آهنی یا فلزی که به زنجیری متصل است ، استفاده کرد که در صورت یافتن آب زیرزمینی ، پاندول شروع به حرکت دورانی می کند.

جمع بندی

می توان حدس زد که شاید تاکید بر تازه بودن چوب در روش اول ، به دلیل وجود یک جاذبه و یا مغناطیس بین مولکول های آب و یا ماده معدنی وجود در چوب با آب زیرزمینی است ولی همه این ها حدس و گمانی بیش نیست زیرا بارها و بارها دازرها و پدیده دازینگ تحت تحقیق و بررسی های فراوان قرار گرفته اند اما در نهایت نتایجی جز شانسی  ، ماورالطبیعه و غیر طبیعی را به دنبال نداشته است . ولی با همه این تفاسیر افرادی همچون انشتین معتقد بودند که پدیده دازینگ واقعی است : “من فکر می کنم بیشتر دانشمندان به دازینگ همان طور نگاه می کنند که به نجوم  در اعصار قدیم . آنها به دازینگ به شکل یک پدیده خرافی می نگردند در صورتیکه این طور نیست . چوب دازینگ وسیله ایست کاملا ساده که به واکنش های عصبی بدن انسان در برابر عناصر خاص به خصوص عناصر معدنی واکنش نشان می دهد .”

منبع : water dowsing

مطالب مرتبط :
تغذیه مصنوعی اب های زیر زمینی
لایه های ابدار و مواد تشکیل دهنده ان

کلید واژه : دازینگ
اب های زیر زمینی
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۴/۰۸
یاسر خوزم

نظرات  (۱)

۰۸ تیر ۹۷ ، ۲۲:۴۶ یکــ مَنــــ
چه جالب
نمیدونستم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی