سفر به ماه
جمعه, ۱۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۴۵ ب.ظ
همانطور که میدانید سفر به کره ماه یکی از رویداد های جنجالی و مرموزی بود که در سال 1969 انجام شد.
و اما در اینجا با هم چگونگی سفر به ماه که ان را نظریه توطیه فرود بر ماه نیز برخی میگویند بررسی میکنیم .
ماه نزدیک ترین جرم آسمانی به زمین است. کره ای که تنها ۳۸۴ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارد اما سفر به آن حرف و حدیث های زیادی به همراه داشته است.
براساس ادعای ناسا انسان در سفر تاریخی فضاپیمای آپولو ۱۱ در سال ۱۹۶۹ به روی کره ماه قدم گذاشت. در واقع ماجرا از این قرار بود که وقتی روسها با موفقیت ماهواره اسپوتینک 1 را در مدار زمین قرار دادند و عصر فضا را آغاز کردند، رقیب اصلی آنها در دوره جنگ سرد، یعنی ایالات متحده آمریکا احساس کرد در عرصه بسیار مهمی از رقیب خود عقب افتاده است. به همین دلیل به سرعت وارد رقابتی جدی با شوروی سابق شد و البته در بسیاری از دورههای این رقابت شکست خورد. شوروی، سیلی از افتخارات و رکوردهای اولین کارهای بزرگ را از آن خود کرد. نخستین ماهواره، نخستین موجود زنده، اولین انسان عازم فضا، نخستین زن کیهاننورد و نخستین الحاق دو سفینه در مدار زمین، نخستین راهپیمایی فضایی و بسیاری دیگر؛ اما همیشه آمریکاییها یک گام عقبتر ایستاده بودند.
** بلندپروازیهای رئیسجمهور آمریکا و آغاز سناریوی سفر به ماه
شاید به همین دلیل بود که آمریکا سعی در تدوین برنامهای داشت که یکی از مهمترین افتخارات این دوران را از آن خود کند. کندی رئیسجمهور وقت آمریکا در بازدید از مقر اصلی سازمان هوا فضای آمریکا (ناسا) اعلام کرد آمریکا تا پیش از پایان دهه جاری میلادی (دهه 70) انسان را روی ماه فرود خواهد آورد و او را سالم به زمین برخواهد گرداند.
بسیاری این موضوع را ناشی از بلندپروازیهای رئیسجمهور خبرساز آمریکا میدانستند.
ناسا به عهد خود وفا کرد و در پرواز آپولو ۱۱ به فرماندهی آرمسترانگ انسان به سوی ماه رفت . حدود ۲۰ دقیقه پس از پیاده روی آرمسترانگ در ماه، "باز آلدرین" هم از نردبان پایین آمد و در سطح ماه پیاده روی کرد. سرانجام دو فضانورد فعالیت ها و آزمایش هایی روی ماه انجام دادند.
عظمت این کار و پیچیدگی فنی آن به حدی بود که بسیاری آن را با ناباوری مینگریستند، اما این ناباوری زمانی به اوج رسید که در دهه 90 میلادی شبکه فاکس ایالات متحده، مستندی را با عنوان آیا ما واقعا به ماه رفتهایم، پخش کرد و در آن با ارائه برخی شواهد، استدلال شده بود که کل طرح ماه یک پروژه سینمایی بوده است و هرگز اتفاق نیفتاده است. از آن زمان به بعد یکی از سوالات همیشگی که مردم از ستارهشناسان و کارشناسان فضایی میپرسند این است که آیا انسان واقعا به ماه سفر کرده است؟ بد نیست نگاهی به اصلیترین استدلالهای مخالفان سفر انسان به ماه بیندازیم.
** دلایلی برای دروغین بودن سفر انسان به ماه
• یکی از سایتهای ناسا در جزیره ایسلند که به اعتقاد برخی آمریکا برای دروغ پردازی های خود مورد استفاده قرار داد
یکی از دلایلی که به اعتقاد برخی سفر انسان به کره ماه را غیر ممکن میسازد بمباران شدن آن از سوی خرده سنگ هایی است که با سرعت 20 هزار کیلومتر در ساعت در حال برخورد با ماه هستند. به دلیل نبود جو در ماه امکان کاهش سرعت این خرده سنگها نیز وجود ندارد. حال تصور کنید که یکی از این خرده سنگها (حتی به اندازه یک دانه برنج) با یکی از فضا نوردان برخورد کند. چه اتفاقی روی میدهد؟ نکته عجیب این است که سازمانی به عظمت ناسا این موضوع را در نظر نگرفته باشد و جان فضا نوردان خود را به خطر بیاندازد.
یکی از افرادی که به دروغ بودن سفر انسان به کره ماه معتقد بود دیوید پرسی است. وی که یک تهیه کننده برنامه های تلوزیونی است در کتابی که با همکاری ماری بنت با نام "ماه تاریک: آپولو و افشا گران" به چاپ رساند مدارکی را ارائه داد که دروغ بودن این پروژه را از دید بسیاری به اثبات رساند. وی همچنین فیلمی با نام " چه اتفاقی در ماه افتاد" در همین راستا تولید کرد. ماری بنت و دیوید پرسی در جولای 1969 در کتاب خود با ارائه دلایل مختلف به این نتیجه رسیده بودند که عکس های ارائه شده از سوی ناسا تقلبی بوده است. برایان ولش، سخنگوی وقت ناسا پس از این اظهارات گفت که پیش از پاسخ به مولفین این کتاب باید تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام دهد.
هاسل بلاد (Hasselblad) شرکت تولید کننده دوربینی بود که تمام عکس های گرفته شده در ماموریت های آپولو 11 توسط دوربین این شرکت انجام گرفت. طرح اولیه دوربین Hasselblad 500 EL/70 توسط ناسا تهیه و به شرکت هاسل بلاد داده شد تا به ساخت آن اقدام کنند. با توجه به فیلمهای گرفته شده از ماموریتهای آپولو در دمای منفی 180 درجه فارنهایت تا مثبت 200 درجه فارنهایت اینکه دوربینی توانایی ضبط فیلم در چنین شرایطی را داشته باشد اما پس از آن خبری از اختراع چنین محصول ارزشمند و احتمال عرضه آن در بازار تجاری به گوش نرسید سوال برانگیز است.
یکی دیگر از انتقادات مربوط به تصویر گرفته شده از زمین در فاصله 130 هزار مایلی است. این اولین تصویری است که در ماموریت آپولو 11 توسط باز آلدوین (Buzz Aldrin) از کره زمین گرفته شد. وی در این فیلم از پنجره فضا پیما بسیار فاصله دارد، در حالیکه منطق حکم میکند وقتی شما قصد تصویر برداری از شی مورد نظر خود ( آن هم با این درجه از اهمیت) را دارید تا آنجا که بتوانید به آن نزدیک میشوید تا تصویر بهتری از آن را ضبط کنید.
* تار مویی دردسر ساز
تمام فیلم های گرفته شده در ماموریت های آپولو باید دارای تار مویی وسط دوربین باشند (منظور همان علامت + وسط دوربین است). بر اساس اظهارات ناسا از این تار مو برای محاسبه فواصل در روی ماه استفاده میشد. در برخی از عکسهای گرفته شده بخشی از تار مویی میان عکس به شکل عجیبی ناپدید شده است. در عکس زیر این موضوع را میتوان به وضوح دید. گویا ناسا تصویر شی مورد نظر خود را بعدا در عکس اضافه کرده است.
نکته دیگری که در برخی از تصاویر گرفته شده دیده میشود وجود حرف C در تصویر اشیائی است که در کره ماه وجود دارند. این موضوع تعجب بسیاری را برانگیخت. در عکس زیر با اندکی دقت میتوان دید که بر روی تکه سنگ و همچنین بر روی زمین میتوان حرف C را مشاهده نمود. گفته میشود که از این حرف در هالیوود و برای نشان دادن مرکز صحنه استفاده میشود. آیا کسی میتواند ادعا کند که حروف C بر روی تکه سنگ و هم بر روی زمین به معنای نشان دادن مرکز صفحه دوربین است؟
** تفاوت در اندازه سایه های فضانوردان
برخی از تصاویر موجود در فیلم ناسا شک برانگیز است. در یکی از این تصاویر در حالیکه خورشید در پشت سر فضانورد وجود دارد اما به وضوح میتوان چهره وی را مشاهده نمود. دیوید پرسی پس از شبیه سازی تصویر معتقد است که در شرایط عادی تصویر باید به این شکل نمایان شود.
یکی از نکات جالب دیگر حالت پرچم است، طوری که تصور میشود در اثر وزش باد این حالت را پیدا کرده است. در حالیکه در سطح ماه وزش باد صورت نمیگیرد.
**مردم استرالیا صحنه ای را دیدند که ساختگی بودن ماموریت آپولو 11 را تقویت میکند
در حالیکه ماموریت فرود اپولو 11 در استرالیا به صورت زنده پخش میشد برخی از مردم با صحنه عجیبی مواجه شدند. پوشش تلوزیونی این برنامه در استرالیا متفاوت از دیگر نقاط دنیا بود. استرالیا تنها کشوری بود که بدون تاخیر تصاویر را دریافت میکرد. تنها اندکی قبل از اینکه آرمسترانگ بر روی ماه قدم بگذارد تغییر رنگ تصویر از تیره کامل به حالت روشن تر قابل مشاهده بود وبرخی از بینندگان این برنامه متوجه یک قوطی نوشابه کوکاکولا در سمت راست پایین صفحه شدند. اونا رونالد (Una Ronald) از ساکنان هانی ساکل کریک که در حال تماشای این صحنه بود به سرعت با دوستان خود تماس گرفت تا انها را در جریان قرار دهد. متاسفانه انها در حال تماشای این برنامه نبودند و وقتی همگی برای دیدن پخش مجدد این برنامه در روز بعد لحظه شماری میکردند متوجه شدند که این صحنه از فیلم پاک شده است. البته این صحنه از سوی بسیاری از بینندگان شکار شده بود و مقاله های بسیاری هم در روزنامه The West Australian در اینخصوص به چاپ رسید.
**چرا اثری از غبار دیده نشد؟
در سفینه ای که برای سفر به ماه مورد استفاده قرار گرفت دارای دو موتور با سوخت متفاوت بود. گاز خروجی از این موتورهای 5000 تنی با داشتن بیش از 2700 درجه گرما میبایست مقدار زیادی غبار و گاز قرمز رنگ ایجاد کند. سوخت استفاده شده در این سفینه دقیقا مشابه با سوخت سفینه شاتل است. پس چرا همانطور که شاتل در هنگام پرواز چنین حجم عظیمی از گاز و گرما را از خود ایجاد میکند، این اتفاق برای سفینه ای که به ماه سفر کرد رخ نداد و هنگام فرود بر سطح ماه اثری از گرد و غبار و گاز دیده نشد؟ با توجه به رد پای معروف آرمستراگ مسلما گرد و غبار بسیاری بر روی سطح ماه وجود داشت و موتور فضا پیما باید در هنگام فرود گرد و خاک قابل توجهی ایجاد میکرد.
**استعفاهای مشکوک
در ماموریت آپولو برای سفر به ماه هزاران نفر مشغول به فعالیت بودند اما تعداد کمی از آنها اطلاعات کاملی از کل پروژه داشتند. ناسا با دادن وظایف محدود به افراد در ماموریت های آپولو امکان دسترسی آنها به کل پروژه را از بین برده بود. تعدادی از 11 فضانورد آپولو در فاصله زمانی 22 ماه با خوادث مرگباری مواجه شدند. نکته عجیب اینکه پس از این حوادث آنها از شغل خود استعفا دادند.
• جیمز بی اروین (آپولو 15) در اول جولای 1972 از فعالیت در ناسا و نیروی هوایی استعفا داد.
• دان اف ایزل (آپولو 7) در جولای 1972 از فعالیت در ناسا و نیروی هوایی استعفا داد.
• استوارت آلن روسا (آپولو 14) در فوریه 1976 از فعالیت در ناسا استعفا داد.
• سویگرت در 1977 از فعالیت در ناسا استعفا داد.
** سفری که دیگر تکرار نشد
پس از این سفر پرحاشیه دیگر هرگز انسان پای به کره ماه نگذاشت و ناسا علی رغم گذشت بیش از 40 سال از این سفر هنوز سخنی از سفر به ماه به میان نمی آورد و آن همه جنجال کشورها در تصاحب ماه جای خود را به سکوت داد، سکوتی که تا امروز ادامه یافت.
لطفا نظرات خود را به ما اعلام نمایید
منبع :bashgahe khabarnegaran
۹۷/۰۵/۱۹