زمین شناسی

شناخت زمین و افرینش هستی

زمین شناسی

شناخت زمین و افرینش هستی

زمین شناسی

زین پیش شاعران ثنا خوان که چشمشان در سعد ونحس طالع و سیر ستاره بود، بس نکته های نغز و سخن های پرنگار گفتند در ستایش این گنبد کبود ، اما زمین که بیش از هرچیز درجهان شایسته ستایش و تکریم آدمی است گمنام و ناشناخته و بی سپاس ماند.
(( بیایید قدر زمین را بیش از اینها بدانیم))

این وبلاگ توسط یاسر خوزم ایجاد گردیده وهدف ازآن ارائه مطالبی درمورد زمین شناسی وبخشهای مختلف این علم به دانش اموزن و علاقمندان به زمین شناسی می باشد.به امید آنکه تلاشهای اینجانب مثمر ثمر باشد.

چشم خارق العاده صحرای بزرگ افریقا

شنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۰۸:۵۳ ق.ظ

چشم آفریقا | Eye of Africa

در میان وسعت بی اندازه صحرای بزرگ افریقا، درست در بیورن کوادان، مائوریتانیا، یک پدیده زمین شناسی عجیب و غریبی دیده می شود که نام سازه ریچت (Richat Structure) یا چشم آفریقا شهرت دارد. اگر از آسمان به این پدیده نگاه کنیم، چشم عظیم الجثه ای مشاهده می شود که انگار به ما خیره شده است. چشم آفریقا از آن دست جاهایی روی کره زمین است که همه را به تعجب وا داشته است؛ اما واقعا این شاهکار خلقت چیست و چه چیزی باعث به وجود آمدن آن شده است.  با ما همراه باشید:

چشم آفریقا

چشم آفریقا

سازه ریچت که به چشم آفریقا نیز خوانده می شود، یک ویژگی دایره ای شکر در صحرای بزرگ آفریقا است که از جمله دیدنی های عجیب سراسر دنیا محسوب می شود. این پدیده تقریبا ۵۰ کیلومتر وسعت دارد و از فضا به راحتی قابل مشاهده است. در ابتدا محققان به خاطر درجه بالای چرخشی آن، فکر می کردند که چشم آفریقا به خاطر برخورد یک شهاب سنگ به این شکل در آمده است. پس از آن به این نتیجه رسیدند که شکل این زمین، به دلیل فوران های آتشفشانی صورت گرفته است و در حال حاضر استدلال می شود که یک گنبد زمین شناسی بسیار متقارن و عمیقا فرسوده می باشد که فرو ریخته است.

پس اینطور می توان گفت که دانشمندان عقیده دارند، چشم آفریقا زمانی که تشکل های سنگی این منطقه به دلیل فرسایشات به بالا کشیده شده اند، به وجود آمده است. اما چیزی که در این پدیده به شکل رمز و راز باقی مانده این است که چطور حلقه های آن به صورت بسیار کاملی حول مرکزی چرخیده و به این شکل در آمده اند.

حالا که سوال مطرح شد وقت آن است که به ادامه نظریات توجه کنیم و ببینیم که چطور در پی این سوال، پرسش های دیگری ذهن دانشمندان و همه مردم را درگیر خود کرده است.

چشم آفریقا در صحرای ساهارا

برخی از مردم شگفت زده شده اند؛ چراکه این سازه بسیار شبیه به چیزی است که در نوشته های افلاطون به نام آتلانتیس یاد شده است. طبق گفته افلاطون، این جزیره دایره ای شکل بوده و به حلقه های دایره ای با مرکز مشابه زمین و دریا تقسیم شده است. او اینگونه در مورد آتلانتیس می گوید: « ۲ دایره زمینی و ۳ دایره آبی وجود داشت … آتلانتیس زمانی که توسط زمین لرزه غرق شد تبدیل به یک مانع غیر نفوذی از گل تبدیل شد که جلوی هر دریانوردی که خیال عبور از آن را داشت، می گرفت».

در یونان باستان آتلانتیس به معنای نسوس، جزیره اطلس است و جالب اینجاست که در شمال این جاذبه، کوه اطلس قرار گرفته است. افلاطون همچنین گفته است که آتلانتیس جایی در روبروی ستون هرکول قرار گرفته است.

به هر حال این نظریات همگی جالب توجه هستند و البته نیازمند این موضوع‌اند که تحقیقات بیشتری روی آن ها انجام گیرد. بسیاری از مردمی که می خواستند از آنجا بازدید کنند به خاطر شایعات خطرناکی که در مورد آن بوده، نظرشان را تغییر داده اند.


چشم آفریقا روی نقشه

در شمال غربی چشم آفریقا کوه Kediet ej Jill ، بالاترین قله موریتانی (تقریبا ۱۰۰۰ متر) قرار گرفته است. موضوع مورد توجه این است که این کوه مرکز آهنربایی بسیار قوی دارد که به آن یک رنگ در توناژ آبی داده است و به همین دلیل هم معمولا قطب نما و جی پی اس های هر شخصی که در این منطقه قرار گرفته باشد را مختلف می کند و افراد به سختی می توانند در این منطقه مسیریابی کنند. شاید یکی از دلایلی که مردم اعتقاد به خطرناک بودن این منطقه دارند، همین باشد.


برای دیدن کلیپی در باره شگفتی چشم صحرا کلیک کنید

 

خواهش مندم که نظرات خود را در مورد چشمه شگفت انگیز افریقا اعلام نمایید


منبع : gigalresearch.com ، eligasht


مطالب مرتبط :

مهاجرت نخستین انسان ها از افریقا به استرالیا در 5000 سال پیش

اتفاقات شوکه کننده ای که فقط در صحرای ساهارا رخ داده است


کلید واژه : افریقا  

زمین شناسی 



موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۷/۰۵/۲۰
یاسر خوزم

نظرات  (۳)

جالب بود
تصاویر بســـــــــیار زیــــــــــــــباست
عالی بود ماشالله

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی